Szilvás kakaós piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 cukor
- 2 ek víz
- 1 ek étolaj
- 4 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- gyümölcsdarabos szilvalekvár
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral, vízzel, olajjal habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet, a kakaóport, legvégül pedig óvatosan, apránként adagolva, a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon, negyed óra alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Miután megsült, nedves konyharuhára tesszük és azzal együtt feltekerjük.
Miután a piskóta kihűlt, a konyharuhát eltávolítjuk, a lekvárt rákenjük és újra feltekerjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »