Szilvás kakaós piskótatekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 cukor
- 2 ek víz
- 1 ek étolaj
- 4 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelékhez:
- gyümölcsdarabos szilvalekvár
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral, vízzel, olajjal habosra keverjük. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet, a kakaóport, legvégül pedig óvatosan, apránként adagolva, a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon, negyed óra alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Miután megsült, nedves konyharuhára tesszük és azzal együtt feltekerjük.
Miután a piskóta kihűlt, a konyharuhát eltávolítjuk, a lekvárt rákenjük és újra feltekerjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »