Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilva süti recept

Szilva süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelékhez:

    • A szilvák kivájt belseje
    • 18 dkg porcukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 ek rum
    • 10 dkg margarin
    • Kb. 4 ml tej

    Továbbá:

    • Kb. 0,5 dl víz
    • Málna piros aroma
    • Kék ételszínezék
    • Kb.15 dkg cukor

    Elkészítése:

    A porcukrot simára keverjük a margarinnal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk.

    Diónyi golyókat sodrunk, amikből kb. 5 cm hosszú hengert formázunk, amiknek a végeit kicsit elvékonyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Közben tenyérrel egy kicsit ellapítjuk.

    170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Ha kihűltek, egy éles késsel kivájjuk a közepüket.

    A kaparékot egy tálba rakjuk, szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, porcukrot, rumot, margarint és tejet. Alaposan összekeverjük és a szilvák belsejébe töltjük, majd egy-egy süti felet összeragasztunk.

    Egy tányérba szórjuk a cukrot és egy másikba a vizet az ételszínezőkkel lilára keverjük.

    Egy ecset segítségével bekenjük a szilvákat, majd megforgatjuk a cukorban.

    Puszpáng levéllel díszítjük.

    Érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a sütik megpuhuljanak.

    Tipp:

    Biztosan sokan ismeritek a „lagzis barackot”. Ez az a bizonyos sütemény, amit mindenki imád, de kicsit pepecselős. Nos, évekig sütöttem, aztán tovább léptem és elkészült a sárgabarack változat. Most pedig szilvaformát kapott. Nem mondom, hogy egy gyors süti, de megéri az idő ráfordítást.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá