Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Továbbá:
Elkészítése:
A porcukrot simára keverjük a margarinnal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk.
Diónyi golyókat sodrunk, amikből kb. 5 cm hosszú hengert formázunk, amiknek a végeit kicsit elvékonyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Közben tenyérrel egy kicsit ellapítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, egy éles késsel kivájjuk a közepüket.
A kaparékot egy tálba rakjuk, szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, porcukrot, rumot, margarint és tejet. Alaposan összekeverjük és a szilvák belsejébe töltjük, majd egy-egy süti felet összeragasztunk.
Egy tányérba szórjuk a cukrot és egy másikba a vizet az ételszínezőkkel lilára keverjük.
Egy ecset segítségével bekenjük a szilvákat, majd megforgatjuk a cukorban.
Puszpáng levéllel díszítjük.
Érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a sütik megpuhuljanak.
Biztosan sokan ismeritek a „lagzis barackot”. Ez az a bizonyos sütemény, amit mindenki imád, de kicsit pepecselős. Nos, évekig sütöttem, aztán tovább léptem és elkészült a sárgabarack változat. Most pedig szilvaformát kapott. Nem mondom, hogy egy gyors süti, de megéri az idő ráfordítást.