Szénhidrát csökkentett reszelt kakaós sütemény recept

Hozzávalók:
A tésztához
- 15 dkg ch csökkentett liszt-DiaWellness-sütemény liszt
- 15 dkg tönkölybúza liszt
- (vagy ezek helyett 30 dkg finom liszt)
- 20 dkg vaj
- 3 dkg DiaWellness 4:1 ben negyedannyi cukorhelyettesítő
- (vagy 12 dkg cukor)
- 2 dkg kakaópor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 75 dkg ricotta
- 4 dkg DW4:1-ben negyedannyi cukorhelyettesítő
- (vagy 16 dkg cukor)
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dkg tönkölydara
- 50 dkg magozott meggy
Elkészítése:
A tésztához az átszitált, liszteket összeverjük a kakaóporral, cukorral, vajjal elmorzsoljuk, tojás hozzáadásával tésztává formázzuk.
Kétfelé vesszük fagyasztóba rakjuk áthűlni.
A töltelékhez a meggy kivételével krémesre keverjük a hozzávalókat.
Az átfagyott egyik tésztát egy 24×30 cm-es tepsibe reszeljük, rásimítjuk a tölteléket, majd megszórjuk meggyel.
Ráreszeljük a második tésztát.
180°-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsül.
Tipp:
A ch csökkentett liszt több folyadékot vesz fel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »