Szedres sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 2 evőkanál méz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg mascarpone
- 20 dkg tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál kukorica keményítő
- 30 dkg szeder
Elkészítése:
Az összemorzsolt babapiskótát elkeverjük a vajjal és a mézzel. Egy 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és lenyomkodjuk egy kanál segítségével.
A mascarponét a cukorral, reszelt citromhéjjal,tejföllel,keményítővel és tojások sárgájával kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk masszához, majd óvatosan beleforgatunk a krémbe a szedret is és belesimítjuk a tortaformába a krémet.
180 fokon előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a tortánk a maradék szederből öntetett készítünk. A szederre 2 evőkanál barna cukrot szórunk, meglocoljuk 1 evőkanál balzsamecettel és pár percig főzzük, majd szitán áttörjük.
A kihűlt tortát megszórjuk porcukorral. Szederrel és málnával díszítjük, majd az öntettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »