Szedres-kefires pite recept
Hozzávalók egy 30*20 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis pohár kefir
- 0,5 kefires pohár étolaj
- 1 kefires pohár cukor
- 1 kefires pohár rétesliszt
- 1 kefires pohár finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Krémhez:
- 40 dkg szeder /lehet fagyasztott is/
- 0,5 l habtejszín
- 10-15 dkg porcukor
- 1 tk citromlé
- 2 ek étkezési zselatin
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat a kétfajta cukorral, a kefirrel, az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport.
A kész masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd 160 fokon tűpróbáig sütjük, ez kb 15-20 perc, majd teljesen kihűtjük.
Ha friss szedret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük /ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk/, botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük.
A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a szederkrémhez. A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk.
A tetejét díszíthetjük ízlés szerint tejszínnel és szederrel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









