Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedres-kefires pite recept

Szedres-kefires pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy 30*20 cm-es tepsihez:

    Tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis pohár kefir
    • 0,5 kefires pohár étolaj
    • 1 kefires pohár cukor
    • 1 kefires pohár rétesliszt
    • 1 kefires pohár finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 40 dkg szeder /lehet fagyasztott is/
    • 0,5 l habtejszín
    • 10-15 dkg porcukor
    • 1 tk citromlé
    • 2 ek étkezési zselatin
    • 2 cs vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tojásokat a kétfajta cukorral, a kefirrel, az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport.

    A kész masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd 160 fokon tűpróbáig sütjük, ez kb 15-20 perc, majd teljesen kihűtjük.

    Ha friss szedret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük /ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk/, botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük.

    A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a szederkrémhez. A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk.

    A tetejét díszíthetjük ízlés szerint tejszínnel és szederrel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá