Szedres-kefires pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók egy 30*20 cm-es tepsihez:

Tésztához:

  • 2 tojás
  • 1 kis pohár kefir
  • 0,5 kefires pohár étolaj
  • 1 kefires pohár cukor
  • 1 kefires pohár rétesliszt
  • 1 kefires pohár finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Krémhez:

  • 40 dkg szeder /lehet fagyasztott is/
  • 0,5 l habtejszín
  • 10-15 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 2 ek étkezési zselatin
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojásokat a kétfajta cukorral, a kefirrel, az étolajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport.

A kész masszát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd 160 fokon tűpróbáig sütjük, ez kb 15-20 perc, majd teljesen kihűtjük.

Ha friss szedret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük /ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk/, botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük.

A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd mikróban felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a szederkrémhez. A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk.

A tetejét díszíthetjük ízlés szerint tejszínnel és szederrel.