Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szarvas süti recept

Szarvas süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 3 evőkanál tejföl (kb)
    • 12 g sütőpor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A töltelékhez:

    • 5 evőkanál baracklekvár
    • 15 dkg darált dió

    A kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A díszítéshez:

    • cukorszemek

    Elkészítése:

    A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. Morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit és a tejfölt. Gyúrjuk az egészet szép sima tésztává.

    A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, majd rénszarvas kiszúróval szaggassuk ki. A képen látható módon vágjuk ki az orrészét. A leeső részeket gyúrjuk újra össze, majd kevés kűtés után újra nyújtsuk és szaggassuk.

    A lekvárt keverjük el a dióval, majd tegyünk keveset a szarvas orrészére, majd az előzőleg kivágott tésztarésszel fedjük be. Jól nyomkodjuk össze azért, hogy sütés közben ne nyíljon ki. A befedett rész tetejére szaggassunk egy kisebb kört, majd helyezzük rá.

    Felvert tojással kenjük le a szarvasokat, majd előmelegített, 175 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre a kekszeket.

    Ha kihűlt, ehető cukorszemekkel díszítsük (a szemeket nuttelával vagy cukormázzal rögzíthetjük).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá