Szarvas süti recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. Morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit és a tejfölt. Gyúrjuk az egészet szép sima tésztává.
A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, majd rénszarvas kiszúróval szaggassuk ki. A képen látható módon vágjuk ki az orrészét. A leeső részeket gyúrjuk újra össze, majd kevés kűtés után újra nyújtsuk és szaggassuk.
A lekvárt keverjük el a dióval, majd tegyünk keveset a szarvas orrészére, majd az előzőleg kivágott tésztarésszel fedjük be. Jól nyomkodjuk össze azért, hogy sütés közben ne nyíljon ki. A befedett rész tetejére szaggassunk egy kisebb kört, majd helyezzük rá.
Felvert tojással kenjük le a szarvasokat, majd előmelegített, 175 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre a kekszeket.
Ha kihűlt, ehető cukorszemekkel díszítsük (a szemeket nuttelával vagy cukormázzal rögzíthetjük).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »