Szarvas süti recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. Morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit és a tejfölt. Gyúrjuk az egészet szép sima tésztává.
A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, majd rénszarvas kiszúróval szaggassuk ki. A képen látható módon vágjuk ki az orrészét. A leeső részeket gyúrjuk újra össze, majd kevés kűtés után újra nyújtsuk és szaggassuk.
A lekvárt keverjük el a dióval, majd tegyünk keveset a szarvas orrészére, majd az előzőleg kivágott tésztarésszel fedjük be. Jól nyomkodjuk össze azért, hogy sütés közben ne nyíljon ki. A befedett rész tetejére szaggassunk egy kisebb kört, majd helyezzük rá.
Felvert tojással kenjük le a szarvasokat, majd előmelegített, 175 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre a kekszeket.
Ha kihűlt, ehető cukorszemekkel díszítsük (a szemeket nuttelával vagy cukormázzal rögzíthetjük).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »