Szarvas süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szarvas süti

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejföl (kb)
  • 12 g sütőpor
  • 3 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 15 dkg darált dió

A kenéshez:

  • 1 felvert tojás

A díszítéshez:

  • cukorszemek

Elkészítése:

A lisztben keverjük el a cukrot és a sütőport, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. Morzsoljuk össze gyors mozdulatokkal, majd adjuk hozzá a tojások sárgáit és a tejfölt. Gyúrjuk az egészet szép sima tésztává.

A tésztát vékonyra nyújtsuk ki, majd rénszarvas kiszúróval szaggassuk ki. A képen látható módon vágjuk ki az orrészét. A leeső részeket gyúrjuk újra össze, majd kevés kűtés után újra nyújtsuk és szaggassuk.

A lekvárt keverjük el a dióval, majd tegyünk keveset a szarvas orrészére, majd az előzőleg kivágott tésztarésszel fedjük be. Jól nyomkodjuk össze azért, hogy sütés közben ne nyíljon ki. A befedett rész tetejére szaggassunk egy kisebb kört, majd helyezzük rá.

Felvert tojással kenjük le a szarvasokat, majd előmelegített, 175 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt süssük készre a kekszeket.

Ha kihűlt, ehető cukorszemekkel díszítsük (a szemeket nuttelával vagy cukormázzal rögzíthetjük).