Sütőtökös rolád recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg barna cukor
- 18 dkg sütőtökpüré
- 2 ek étolaj
- 10 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk mézeskalács fűszer
- 1-1 kk sütőpor és szódabikarbóna
- kb 10 dkg dió
Krém:
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 tk étkezési zselatin
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tepsi aljára sütőpapírt fektetünk. A diót megpörköljük és durvára aprítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőtökpürét, a gyömbért, a mézes fűszert, az olajat és a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval és tűpróbáig sütjük.
A megsült piskótát porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuha segítségével feltekerjük, majd teljesen kihűtjük.
A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük és simára keverjük a tejföllel, porcukorral, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.
A krémet elsimítjuk a kitekert tésztán, majd visszatekerjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük.