Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös rolád recept

Sütőtökös rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg barna cukor
    • 18 dkg sütőtökpüré
    • 2 ek étolaj
    • 10 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 1 tk reszelt gyömbér
    • 1 tk mézeskalács fűszer
    • 1-1 kk sütőpor és szódabikarbóna
    • kb 10 dkg dió

    Krém:

    • 2 dl tejszín
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk étkezési zselatin
    • porcukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tepsi aljára sütőpapírt fektetünk. A diót megpörköljük és durvára aprítjuk.

    A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőtökpürét, a gyömbért, a mézes fűszert, az olajat és a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.

    A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval és tűpróbáig sütjük.

    A megsült piskótát porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuha segítségével feltekerjük, majd teljesen kihűtjük.

    A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük és simára keverjük a tejföllel, porcukorral, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.

    A krémet elsimítjuk a kitekert tésztán, majd visszatekerjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá