Sütőtökös rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 3 tojás
  • 12 dkg barna cukor
  • 18 dkg sütőtökpüré
  • 2 ek étolaj
  • 10 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 tk mézeskalács fűszer
  • 1-1 kk sütőpor és szódabikarbóna
  • kb 10 dkg dió

Krém:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk étkezési zselatin
  • porcukor ízlés szerint

Elkészítése:

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tepsi aljára sütőpapírt fektetünk. A diót megpörköljük és durvára aprítjuk.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőtökpürét, a gyömbért, a mézes fűszert, az olajat és a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.

A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval és tűpróbáig sütjük.

A megsült piskótát porcukorral megszórt konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuha segítségével feltekerjük, majd teljesen kihűtjük.

A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük és simára keverjük a tejföllel, porcukorral, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.

A krémet elsimítjuk a kitekert tésztán, majd visszatekerjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük.