Stefánia pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, kakaóport és a sütőport, majd az egészet alaposan elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a diót, tojássárgákat és egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva kb 1 órára hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztát két részre osztjuk és egyenként, lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és 3-4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk.
Egy tepsire sorakoztatjuk a korongokat egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. A m,aradék tésztát újra összegyúrjuk és nyújtjuk, szaggatjuk.
180 fokos sütőben 10, maximum 12 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.
A krémhez a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett fényes, kemény habbá verjük. Levesszük a gőzről és belekeverjük a lekvárt.
2-2 korongot összeragasztunk a tojáshabbal.
Olvasztott csokival és dekorcukorral díszítjük a kész sütemények tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »