Stefánia pogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, kakaóport és a sütőport, majd az egészet alaposan elmorzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a diót, tojássárgákat és egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva kb 1 órára hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztát két részre osztjuk és egyenként, lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és 3-4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk.
Egy tepsire sorakoztatjuk a korongokat egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben kissé terülni fog. A m,aradék tésztát újra összegyúrjuk és nyújtjuk, szaggatjuk.
180 fokos sütőben 10, maximum 12 perc alatt megsütjük, majd teljesen kihűtjük.
A krémhez a tojásfehérjéket a porcukorral gőz felett fényes, kemény habbá verjük. Levesszük a gőzről és belekeverjük a lekvárt.
2-2 korongot összeragasztunk a tojáshabbal.
Olvasztott csokival és dekorcukorral díszítjük a kész sütemények tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »