Sós karamellás sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 25 dkg zabkeksz
- 12,5 dkg vaj olvasztva
Sajtkrémes réteg:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg tejföl
- 2 ek finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Sós karamell:
- 10 dkg kristálycukor
- 7 dkg tejszín (30 %-os)
- 5 dkg vaj
- fél tk só (ha nem szeretjók a sós karamellát, akkor ez ki is maradhat)
Elkészítése:
Alap:
A kekszet daráljuk le és keverjük össze az olvasztott vajjal. A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral és az oldalára is vágjunk belőle, majd simítsuk bele a kekszes alapot a forma aljába, majd jól nyomkodjuk bele.
150 fokra melegített sütőben süssük 15 percig.
Sajkrémes réteg:
A hozzávalókat mérjük ki egy nagyobb edénybe, majd egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává. Az elősütött kekszes alapra öntsük rá óvatosan a tojásos-mascarponés keveréket, majd toljuk vissza a sütőbe kb 60-70 percre. Akkor jó, amikor a teteje kezd kissé barnulni.
Résnyire nyitott sütőajtónál hagyjuk hűlni.
Karamell:
A cukrot alacsony lángon kezdjük karamellizálni. Amikor már szép a színe, akkor adjuk hozzá a vajat és a tejszínt is és keverjük addig, amíg a keremell felolvad teljesen. Ha szeretjük a sós karamellt, akkor keverjük bele a sót is.
Ha nem olvadt fel a karamell teljesen, akkor szűrjük át.
A kész karamellt öntsük a torta tetejére és tálalhatjuk is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »