Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói galuska recept

Somlói galuska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók :
    A tésztához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek kristálycukor
    • 6 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1/2 cs sütőpor

    A krémhez:

    • 1 l tej
    • 8 dkg vaníliás puding /2 csomag/
    • 8 ek kristálycukor
    • 4 ek darált dió

    A csoki öntethez:

    • 4 ek kakaópor
    • 4 dl tej
    • 1 ek vaj
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 dkg pudingpor vagy keményítő
    • rumaroma

    A sziruphoz:

    • 1 dl víz
    • 1/2 dl rum vagy aroma
    • 10 dkg kristálycukor
    • 10 dkg mazsola

    A díszítéshez:

    • 1/2 l habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és az átszitált lisztet és sütőport.

    Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a felét. A maradékba belekeverjük a kakaóport és azt is ráterítjük.

    Süthetünk két külön lapot is, de ez valamivel egyszerűbb. Sütőben 160 fokon, kb 20-25 perc alatt megsütjük. Kiborítjuk és hagyjuk kihűlni.

    Megfőzzük a vaníliás pudingot és félretesszük.

    A sziruphoz vizet a cukorral és rumaromával vagy rummal felfőzzük és ebbe áztatjuk a mazsolát.

    Az öntethez kevés tejben kikeverjük a kakaót a cukorral és a pudingporral. A maradék tejet felforralva beleöntjük a kakaót és kevergetve újra forraljuk, közben hozzáadjuk a vajat és a rumaromát, majd kihűtjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük.

    A piskótát lapjával kettévágjuk. Magasabb falú edénybe tesszük az egyik lapot, meglocsoljuk a rumos sziruppal. Rászórjuk a mazsolát és a darált diót.

    Rákenjük a puding 3/4 részét és beborítjuk a másik lappal. Elsimítjuk rajta a maradék pudingot, és kakaóport szitálunk rá. Kockára vágva vagy kanállal “galuskákat” szaggatva, csoki mártással meglocsolva, tejszínhabbal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá