Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépa halava recept

Sárgarépa halava
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csipet sáfrány
    • 1 ek. víz
    • 2 csésze finomra reszelt sárgarépa
    • 6 ek ghí (tisztított vaj )
    • 1 csésze tej
    • 1/3 csésze cukor (teljes értékű nádcukor)
    • 1/2 tk őrölt kardamom
    • 1 ek szeletelt mandula

    Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

    Elkészítése:

    Áztasd be a sáfrányt az 1 ek. vízbe, minimum 10 percre.

    Melegítsd fel az edényt közepes lángra és tedd bele a ghít, és add hozzá a sárgarépát. Főzd és keverd kb. 5 percig, amíg a répa nem lesz illatos és enyhén barnás színű.

    Folyamatosan keverve add hozzá a tejet, aztán a beáztatott sáfrányt és utána a többi hozzávalót is. Főzd alacsony lángon fedő nélkül, amíg minden folyadék elpárolog. ez kb. 12-15 perc. Keverd folyamatosan, hogy ne ragadjon össze és tálalhatod is:)

    Tipp:

    A halava általában egy búzadarából készült indiai édesség, amiről az ájurvéda azt tartja, hogy forrón fogyasztva a kezdődő megfázást is elmulasztja.

    Ez a recept sárgarépából készül – így pl. gluténmentes diétába is jól beilleszthető. Ezzel a fűszerezéssel biztosított mindhárom ájurvédikus dósa kiegyensúlyozása. Kapha testtípusok ezt mértékkel fogyasszák és a kapha alkat esetén inkább kecsketejjel készítve javasolt.

    Kis étkezéseknél desszertnek tudod tálalni, fejenként 1/4 csészényi mennyiséget.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá