Hozzávalók:
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Elkészítése:
Áztasd be a sáfrányt az 1 ek. vízbe, minimum 10 percre.
Melegítsd fel az edényt közepes lángra és tedd bele a ghít, és add hozzá a sárgarépát. Főzd és keverd kb. 5 percig, amíg a répa nem lesz illatos és enyhén barnás színű.
Folyamatosan keverve add hozzá a tejet, aztán a beáztatott sáfrányt és utána a többi hozzávalót is. Főzd alacsony lángon fedő nélkül, amíg minden folyadék elpárolog. ez kb. 12-15 perc. Keverd folyamatosan, hogy ne ragadjon össze és tálalhatod is:)
A halava általában egy búzadarából készült indiai édesség, amiről az ájurvéda azt tartja, hogy forrón fogyasztva a kezdődő megfázást is elmulasztja.
Ez a recept sárgarépából készül – így pl. gluténmentes diétába is jól beilleszthető. Ezzel a fűszerezéssel biztosított mindhárom ájurvédikus dósa kiegyensúlyozása. Kapha testtípusok ezt mértékkel fogyasszák és a kapha alkat esetén inkább kecsketejjel készítve javasolt.
Kis étkezéseknél desszertnek tudod tálalni, fejenként 1/4 csészényi mennyiséget.