Sárgabarack recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 60 dkg liszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Töltelékhez:
- A sütikből kikapart tészta
- 18 dkg porcukor
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg margarin
- 2 ek rum
- kb. 4 ml tej
Díszítéshez:
- Narancssárga ételszínező (vagy sárga és piros)
- Pár ek kristálycukor
Elkészítése:
Egy tálban a porcukrot simára keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. (A fehérjére nem lesz szükség. Esetleg süthetünk belőle habcsókot.)
Végül beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Kézzel összedolgozzuk.
Majd kisebb diónyi golyókat (Kb. 16g) sodrunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, közöttük egy kevés helyet hagyva.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon alul-felülsütéssel kb. 13 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Majd egy éles késsel kivájjuk a golyók közepét. A tésztát egy tálba szórjuk, elmorzsoljuk. Elkeverjük a porcukorral, kakaóporral és hozzáadjuk a rumot, margarint és egy kevés tejet. Összedolgozzuk. Lágy masszát kapunk. Egy kiskanál segítségével a masszát a kivájt barackokba töltjük. Majd két fél barackot összeillesztünk.
Egy tálba kanalazunk pár evőkanál vizet, azt beszínezzük narancssárga festékkel (esetleg a piros és citromsárga keverékével.) Egy kis ecset segítségével bekenjük a barackok felületét, majd kristálycukorba forgatjuk. Puszpáng levéllel díszítjük.
Tipp:
Ismeritek az őszibarack nevű lagzis sütit? Na, ez a sárgabarack a kedves rokona. Teljesen megegyezik az elkészítése, csak más a „ruhája” és ugyanolyan gyorsan elfogy, mint a társa.
A recept Anyukám kis kockás füzetéből származik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »