Sajtos pogácsa recept

Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. Annyi tejfölt adjunk hozz, amivel könnyen kezelhető tésztát kapunk, ezt erősen befolyásolja a liszt minősége.
Begyúrjuk, kinyújtjuk, majd jön a hajtogatás. Ezután pihentetjük egy órát. Kinyújtjuk újra és megint hajtogatjuk. Ezt még egyszer megismételjük egy óra múlva.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk az utolsó hajtogatás után, majd kiszaggatjuk, megkenjük tojással és szórunk rá sajtot.
Mehet az előmelegített sütőbe 180-200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »