Sajtos pogácsa recept
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. Annyi tejfölt adjunk hozz, amivel könnyen kezelhető tésztát kapunk, ezt erősen befolyásolja a liszt minősége.
Begyúrjuk, kinyújtjuk, majd jön a hajtogatás. Ezután pihentetjük egy órát. Kinyújtjuk újra és megint hajtogatjuk. Ezt még egyszer megismételjük egy óra múlva.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk az utolsó hajtogatás után, majd kiszaggatjuk, megkenjük tojással és szórunk rá sajtot.
Mehet az előmelegített sütőbe 180-200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









