Sajtos pogácsa recept

Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. Annyi tejfölt adjunk hozz, amivel könnyen kezelhető tésztát kapunk, ezt erősen befolyásolja a liszt minősége.
Begyúrjuk, kinyújtjuk, majd jön a hajtogatás. Ezután pihentetjük egy órát. Kinyújtjuk újra és megint hajtogatjuk. Ezt még egyszer megismételjük egy óra múlva.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk az utolsó hajtogatás után, majd kiszaggatjuk, megkenjük tojással és szórunk rá sajtot.
Mehet az előmelegített sütőbe 180-200 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »