Rumpuncsos szelet oreó kekszes krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*34 cm–es tepsihez:
A tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg porcukor
- 1 ek étolaj
- 3 csomag rumpuncs ízű pudingpor (főzős)
- 1 kk sütőpor
- 1 kis csipet só
Az alsó lap kenéséhez:
- 10 dkg csokoládé
- 50 ml habtejszín
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
- 4 db oreo keksz morzsára törve
- 4 db oreo keksz darabosra törve
- 10 dkg vaj
- 150 ml cukrászhab
A bevonathoz:
- 9 dkg vaj
- 9 dkg porcukor
- 1 ek tej
- 40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tojásokat a porcukorral és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat.
A masszát öntsük a tepsibe és süssük tűpróbáig, kb 20 perc alatt megsül.
A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a morzsásra aprított oreo kekszet.
A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük. Ezután forgassuk hozzá a megmaradt, apró darabokra vágott kekszet.
A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük homogénre.
A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreos-tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt.
Dekorcukorral megszórhatjuk.
Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!