Rumpuncsos szelet oreó kekszes krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumpuncsos szelet oreó kekszes krémmel

Hozzávalók egy 23*34 cm–es tepsihez:
A tésztához:

  • 3 tojás
  • 9 dkg porcukor
  • 1 ek étolaj
  • 3 csomag rumpuncs ízű pudingpor (főzős)
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kis csipet só

Az alsó lap kenéséhez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 50 ml habtejszín

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 4 db oreo keksz morzsára törve
  • 4 db oreo keksz darabosra törve
  • 10 dkg vaj
  • 150 ml cukrászhab

A bevonathoz:

  • 9 dkg vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 ek tej
  • 40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

A tojásokat a porcukorral és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat.

A masszát öntsük a tepsibe és süssük tűpróbáig, kb 20 perc alatt megsül.

A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a morzsásra aprított oreo kekszet.

A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük. Ezután forgassuk hozzá a megmaradt, apró darabokra vágott kekszet.

A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük homogénre.

A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreos-tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot helyezzük a krémre, enyhén rányomva.

A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt.
Dekorcukorral megszórhatjuk.

Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok hozzá!