Hozzávalók egy 23*34 cm–es tepsihez:
A tésztához:
Az alsó lap kenéséhez:
A krémhez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tojásokat a porcukorral és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat.
A masszát öntsük a tepsibe és süssük tűpróbáig, kb 20 perc alatt megsül.
A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a morzsásra aprított oreo kekszet.
A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük. Ezután forgassuk hozzá a megmaradt, apró darabokra vágott kekszet.
A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük homogénre.
A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreos-tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt.
Dekorcukorral megszórhatjuk.
Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!