Rumpuncsos szelet oreó kekszes krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 23*34 cm–es tepsihez:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 dkg porcukor
- 1 ek étolaj
- 3 csomag rumpuncs ízű pudingpor (főzős)
- 1 kk sütőpor
- 1 kis csipet só
Az alsó lap kenéséhez:
- 10 dkg csokoládé
- 50 ml habtejszín
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 10 dkg cukor
- 5 dkg csokoládé
- 4 db oreo keksz morzsára törve
- 4 db oreo keksz darabosra törve
- 10 dkg vaj
- 150 ml cukrászhab
A bevonathoz:
- 9 dkg vaj
- 9 dkg porcukor
- 1 ek tej
- 40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tojásokat a porcukorral és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat.
A masszát öntsük a tepsibe és süssük tűpróbáig, kb 20 perc alatt megsül.
A krémhez főzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a morzsásra aprított oreo kekszet.
A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihűlt pudinggal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük. Ezután forgassuk hozzá a megmaradt, apró darabokra vágott kekszet.
A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük homogénre.
A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreos-tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, míg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt.
Dekorcukorral megszórhatjuk.
Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »