Rumos kavart sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta: (2 dl-es a bögre)
- 2 bögre porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3/4 bögre étolaj
- 1 bögre tej
- 3 bögre finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
- 1 evőkanál rumaroma
- 1 evőkanál porcukor
- 0,5 evőkanál víz
Elkészítése:
A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat, a tejet, a lisztet és a sütőport sorban összekeverjük a robotgéppel, így sárga masszát kapunk.
A massza felét, egy kicsi zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és ezt ráöntjük a sárga masszára.
Előmelegített, közepes hőfokon megsütjük, kb 30-35 perc alatt.
A rumot, a vizet és a porcukrot összekeverjük egy kis tálban és ecsettel megkenjük vele a forró sütemény tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »