Rumos kavart sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta: (2 dl-es a bögre)
- 2 bögre porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3/4 bögre étolaj
- 1 bögre tej
- 3 bögre finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
- 1 evőkanál rumaroma
- 1 evőkanál porcukor
- 0,5 evőkanál víz
Elkészítése:
A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat, a tejet, a lisztet és a sütőport sorban összekeverjük a robotgéppel, így sárga masszát kapunk.
A massza felét, egy kicsi zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A másik felébe belekeverjük a kakaóport és ezt ráöntjük a sárga masszára.
Előmelegített, közepes hőfokon megsütjük, kb 30-35 perc alatt.
A rumot, a vizet és a porcukrot összekeverjük egy kis tálban és ecsettel megkenjük vele a forró sütemény tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »