Rumos-csokis szelet recept

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tespihez:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 8 ek porcukor
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 3 cs csokoládé ízű főzős pudingpor
- 8 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 20 ml rumaroma
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 0,5 l habtejszín
- 4 kocka étcsoki
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A sárgájához hozzáadom a porcukrot és robotgéppel habosra verem. A lisztben elkeverem a sütőport. A tojások fehérjét kemény habbá verem.
A kikevert tojássárgához adom apránként a sütőporos lisztet és a felvert habot. A masszát egy sütőpapíros tepsibe öntöm és megsütöm a piskótát 180 fokon.
A tejben a pudingporokat keményre főzöm, majd adok hozzá cukrot és belekeverem a rumaromát is.
Amíg a puding hűl, addig a vajat és a porcukrot jól kikeverem és hozzáadom a kész pudinghoz.
A már kihűlt piskótára rákenem a rumos csoki krémet.
A tejszínt kemény habbá verem és rásimítom a krém tetejére. Tetejére a 4 kocka csokit megolvasztottam az olajjal és meglocsoltam vele a kész sütit.
Jó étvágyat kívánok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »