Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizskoch recept

Rizskoch
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 20 dkg rizs (rövid szemű)
    • csipet só
    • 5 dl víz
    • 5 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 30 g vaj
    • 1 citrom

    Elkészítése:

    A rizst a sóval együtt, alacsony lángon főzzük puhára a tej és a víz keverékében.

    A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral keverjük fehéredésig, majd a kihűlt rizzsel forgassuk egybe.

    A rizses keverékbe forgassuk bele a vajat, a citrom facsart levét és reszelt héját.

    A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal alaposan kikent 20*30 cm-es tepsibe, majd toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük meg 20-25 perc alatt.

    A süteményt porcukorral meghintve vagy lekvárral meglocsolva tálaljuk, de ha különlegesebben kínálnánk, szurkáljuk meg a tetejét, amíg meleg.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek