Rizskoch recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs (rövid szemű)
- csipet só
- 5 dl víz
- 5 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g vaj
- 1 citrom
Elkészítése:
A rizst a sóval együtt, alacsony lángon főzzük puhára a tej és a víz keverékében.
A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral keverjük fehéredésig, majd a kihűlt rizzsel forgassuk egybe.
A rizses keverékbe forgassuk bele a vajat, a citrom facsart levét és reszelt héját.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal alaposan kikent 20*30 cm-es tepsibe, majd toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük meg 20-25 perc alatt.
A süteményt porcukorral meghintve vagy lekvárral meglocsolva tálaljuk, de ha különlegesebben kínálnánk, szurkáljuk meg a tetejét, amíg meleg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »