Rizskoch recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg rizs (rövid szemű)
- csipet só
- 5 dl víz
- 5 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 g vaj
- 1 citrom
Elkészítése:
A rizst a sóval együtt, alacsony lángon főzzük puhára a tej és a víz keverékében.
A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral keverjük fehéredésig, majd a kihűlt rizzsel forgassuk egybe.
A rizses keverékbe forgassuk bele a vajat, a citrom facsart levét és reszelt héját.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal alaposan kikent 20*30 cm-es tepsibe, majd toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük meg 20-25 perc alatt.
A süteményt porcukorral meghintve vagy lekvárral meglocsolva tálaljuk, de ha különlegesebben kínálnánk, szurkáljuk meg a tetejét, amíg meleg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »