Rizskoch

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs (rövid szemű)
  • csipet só
  • 5 dl víz
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 g vaj
  • 1 citrom

Elkészítése:

A rizst a sóval együtt, alacsony lángon főzzük puhára a tej és a víz keverékében.

A tojásokat a porcukorral, vaníliás cukorral keverjük fehéredésig, majd a kihűlt rizzsel forgassuk egybe.

A rizses keverékbe forgassuk bele a vajat, a citrom facsart levét és reszelt héját.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal alaposan kikent 20*30 cm-es tepsibe, majd toljuk 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük meg 20-25 perc alatt.

A süteményt porcukorral meghintve vagy lekvárral meglocsolva tálaljuk, de ha különlegesebben kínálnánk, szurkáljuk meg a tetejét, amíg meleg.

Jó étvágyat kívánok hozzá!