Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizskoch recept

Rizskoch
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg rizs
    • 5 dl tej
    • 1 dl víz
    • csipet só
    • 1 teáskanál vaníliaaroma
    • 8 dkg cukor + 2 dkg
    • 2 dkg margarin
    • fél citrom reszelt héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A rizst a tejjel, a vízzel, a csipet sóval és a vaníliával gyakori kevergetés mellet puhára főzöm. Tejberizs állagúra, majd a tűzhelyről levéve hozzákeverem a cukrot, a margarint, a citromhéjat és hagyom kihűlni.

    Amikor a massza szobahőmérsékletűre hűlt hozzákeverem a tojássárgákat, majd a 2 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét és egy kivajazott tepsibe öntöm.

    170 fokra előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton kb 45 perc alatt készre sütöm.

    A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük!

    Ízlés szerint porcukorral meghintve, lekvárral, málnaszörppel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá