Ribizlis-kókuszos muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,8 dl étolaj
- 2,5 dl natúr joghurt
- 2 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 5 dkg kókuszreszelék
- 30 dkg ribizli
Öntethez:
- 20 dkg ribizli
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 dl vörösbor
- a forma kikenéséhez kevés vaj
Elkészítése:
A sütőt közepes hőfokra előmelegítjük, egy közepes muffin sütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük.
A ribizlit megmossuk, egy pár fürtöt a díszítéshez félreteszünk, a többit leszárazzuk.
A cukrot és a vaníliás cukrot a tojással egy tálba rakjuk és elektromos habverővel 3-4 perc alatt sűrűre keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a joghurt felét. A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk, majd a joghurt másik felét is hozzáadjuk. Végül a ribizlit is belekeverjük.
A masszával a mélyedéseket úgy töltjük meg, hogy a pereménél kb fél centi üresen maradjon. Közepes lángon, 180 fokon kb 15-20 percig sütjük, a forma nagyságától függően.
Az öntethez a ribizli felét egy lábasba tesszük, cukorral ízesítjük, majd borral felöntjük. Kevergetve pár percig főzzük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a félretett ribizli szemeket is.
A finomságot az elkészült öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
A mártásból a bor természetesen a gyermekekre való tekintettel kihagyható, de ezt a mennyiséget valamilyen más folyadékkal (vízzel vagy ribizlilével) pótolni kell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »