Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Retro holland kocka recept

Retro holland kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 4 dkg darált dió

    Töltelék:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 dl tej
    • 5 dl víz
    • 4 ek cukor vagy ízlés szerint
    • 20 dkg margarin

    Csokis máz:

    • 2 dl tej
    • 1 cs csokis pudingpor
    • 4 dl víz
    • 6 ek cukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 tábla tejcsoki
    • 1 ek rumaroma (vagy ízlés szerint)
    • tejszínhab a díszítéshez

    Elkészítése:

    Elkészítettem a diós tésztát: a tojássárgákat és a cukrot alaposan kihabosítottam, majd a liszttel összekevert diót, majd a habbá vert fehérjét is hozzáadtam.

    Sütőpapírral bélelt tepsiben (20*28 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem, majd hagytam kihűlni.
    Elkészítettem a tölteléket: a pudingport a tejjel kikevertem, hozzáöntöttem a vizet, sűrűre főztem, aztán kihűtöttem. A margarint a cukorral kikevertem és a kihűlt pudinghoz adagolva selymes állagúra dolgoztam, majd felhasználásig a hűtőbe tettem.

    Végül pedig a csokis mázat készítettem el: a csokis pudingport egy bögrében kikevertem a tejjel. A vizet a cukorral felforraltam, majd hozzáadtam a kakaóport, az összetördelt csokit, a rumaromát, illetve az előzőleg elkészített tejes pudingport és addig kevertem, amíg be nem sűrűsödött (olyannak kell lenni, hogy önteni lehessen). Ezt is hagytam teljesen kihűlni.

    Összeállítás: a diós tésztát kettévágtam, megtöltöttem a krémmel, rátettem a tészta másik felét, majd kockákra vágtam.

    A csokis mázzal leöntve, tejszínhabbal tálaltam.
    Régi vágyam volt elkészíteni ezt a retro édességet és tényleg visszaadja a 80-as évek cukrász sütijének ízvilágát.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá