Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Csokis máz:
Elkészítése:
Elkészítettem a diós tésztát: a tojássárgákat és a cukrot alaposan kihabosítottam, majd a liszttel összekevert diót, majd a habbá vert fehérjét is hozzáadtam.
Sütőpapírral bélelt tepsiben (20*28 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem, majd hagytam kihűlni.
Elkészítettem a tölteléket: a pudingport a tejjel kikevertem, hozzáöntöttem a vizet, sűrűre főztem, aztán kihűtöttem. A margarint a cukorral kikevertem és a kihűlt pudinghoz adagolva selymes állagúra dolgoztam, majd felhasználásig a hűtőbe tettem.
Végül pedig a csokis mázat készítettem el: a csokis pudingport egy bögrében kikevertem a tejjel. A vizet a cukorral felforraltam, majd hozzáadtam a kakaóport, az összetördelt csokit, a rumaromát, illetve az előzőleg elkészített tejes pudingport és addig kevertem, amíg be nem sűrűsödött (olyannak kell lenni, hogy önteni lehessen). Ezt is hagytam teljesen kihűlni.
Összeállítás: a diós tésztát kettévágtam, megtöltöttem a krémmel, rátettem a tészta másik felét, majd kockákra vágtam.
A csokis mázzal leöntve, tejszínhabbal tálaltam.
Régi vágyam volt elkészíteni ezt a retro édességet és tényleg visszaadja a 80-as évek cukrász sütijének ízvilágát.
Jó étvágyat hozzá!