Retro holland kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 4 dkg darált dió

Töltelék:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 5 dl víz
  • 4 ek cukor vagy ízlés szerint
  • 20 dkg margarin

Csokis máz:

  • 2 dl tej
  • 1 cs csokis pudingpor
  • 4 dl víz
  • 6 ek cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tábla tejcsoki
  • 1 ek rumaroma (vagy ízlés szerint)
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítése:

Elkészítettem a diós tésztát: a tojássárgákat és a cukrot alaposan kihabosítottam, majd a liszttel összekevert diót, majd a habbá vert fehérjét is hozzáadtam.

Sütőpapírral bélelt tepsiben (20*28 cm), 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem, majd hagytam kihűlni.
Elkészítettem a tölteléket: a pudingport a tejjel kikevertem, hozzáöntöttem a vizet, sűrűre főztem, aztán kihűtöttem. A margarint a cukorral kikevertem és a kihűlt pudinghoz adagolva selymes állagúra dolgoztam, majd felhasználásig a hűtőbe tettem.

Végül pedig a csokis mázat készítettem el: a csokis pudingport egy bögrében kikevertem a tejjel. A vizet a cukorral felforraltam, majd hozzáadtam a kakaóport, az összetördelt csokit, a rumaromát, illetve az előzőleg elkészített tejes pudingport és addig kevertem, amíg be nem sűrűsödött (olyannak kell lenni, hogy önteni lehessen). Ezt is hagytam teljesen kihűlni.

Összeállítás: a diós tésztát kettévágtam, megtöltöttem a krémmel, rátettem a tészta másik felét, majd kockákra vágtam.

A csokis mázzal leöntve, tejszínhabbal tálaltam.
Régi vágyam volt elkészíteni ezt a retro édességet és tényleg visszaadja a 80-as évek cukrász sütijének ízvilágát.

Jó étvágyat hozzá!