Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott tejbegríz eperrel recept

Rántott tejbegríz eperrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Gríz:

    • 5 dl tej
    • 1 teáskanál vaníliaaroma
    • 5 dkg cukor
    • csipet só
    • 12 dkg búzadara
    • 2,5 dkg vaj

    Eperszósz:

    • 15 dkg eper
    • cukor
    • 1 teáskanál citromlé

    Panírozás:

    • 10 dkg finomliszt (kb)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kekszmorzsa (vagy kalácsmorzsa vagy zsemlemorzsa, kb)

    Sütés:

    • olaj (vagy más zsiradék)

    Elkészítése:

    A gríz hozzávalóiból a szokásos módon keményebb tejbegrízt főzünk (a vaj kivételével). Amikor elkészül, akkor lehúzzuk a tűzről és a vajat is beledolgozzuk.

    A grízt egy vízzel kiöblített, szögletes edénybe (vagy tepsibe) öntjük, elegyengetjük és kihűtjük.

    A kihűlt és megdermedt grízt kiborítjuk az edényből és tetszőleges méretű és formájú darabokra vágjuk. A darabokat egyenként bepanírozzuk: liszt, felvert tojás, majd morzsa. Végül bő olajban aranybarnára sütjük 1-2 perc alatt. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.

    A szoszhoz az epret megmossuk, csumáját kiszedjük és feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd botmixerrel pürésítjük. Addig forraljuk, amíg el nem éri az általunk kívánt állagot.

    A kész grízt a szósszal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek