Hozzávalók:
Gríz:
Eperszósz:
Panírozás:
Sütés:
Elkészítése:
A gríz hozzávalóiból a szokásos módon keményebb tejbegrízt főzünk (a vaj kivételével). Amikor elkészül, akkor lehúzzuk a tűzről és a vajat is beledolgozzuk.
A grízt egy vízzel kiöblített, szögletes edénybe (vagy tepsibe) öntjük, elegyengetjük és kihűtjük.
A kihűlt és megdermedt grízt kiborítjuk az edényből és tetszőleges méretű és formájú darabokra vágjuk. A darabokat egyenként bepanírozzuk: liszt, felvert tojás, majd morzsa. Végül bő olajban aranybarnára sütjük 1-2 perc alatt. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
A szoszhoz az epret megmossuk, csumáját kiszedjük és feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, majd botmixerrel pürésítjük. Addig forraljuk, amíg el nem éri az általunk kívánt állagot.
A kész grízt a szósszal tálaljuk.