Rákóczi túrós triffle recept
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A piskótatekercshez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek eritrit
- 5 ek rizsliszt
A piskótatekercs töltéséhez:
- sárgabaracklekvár (házi)
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
- 3 dl cukormentes tejszín
- 1 biocitrom reszelt héja
- 10 dkg eritrit
A tetejére:
- sárgabaracklekvár
A habcsókhoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk és összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.
Teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túlsütni a piskótát. Ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg!
A túrókrémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával, a citromhéjjal, beledolgozzuk a tejfölt és óvatosan beleforgatjuk a habot is.
A piskótatekercset felszeleteljük, a túrókrémmel és a baracklekvárral üvegtálba rétegezzük, úgy hogy felülre is jusson krém. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét a cukorral magas fokozaton keményre verjük. Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire apró rózsákat nyomunk és 100 fokos sütőben kb 1 órán át szárítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A desszertet a habcsókkal díszítve tálaljuk.