Rákóczi túrós triffle recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
A piskótatekercshez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek eritrit
- 5 ek rizsliszt
A piskótatekercs töltéséhez:
- sárgabaracklekvár (házi)
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
- 3 dl cukormentes tejszín
- 1 biocitrom reszelt héja
- 10 dkg eritrit
A tetejére:
- sárgabaracklekvár
A habcsókhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk és összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.
Teljesen felesleges a ki-be tekergetés, egyszerűen nem kell túlsütni a piskótát. Ha kiszárítjuk a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg!
A túrókrémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával, a citromhéjjal, beledolgozzuk a tejfölt és óvatosan beleforgatjuk a habot is.
A piskótatekercset felszeleteljük, a túrókrémmel és a baracklekvárral üvegtálba rétegezzük, úgy hogy felülre is jusson krém. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét a cukorral magas fokozaton keményre verjük. Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire apró rózsákat nyomunk és 100 fokos sütőben kb 1 órán át szárítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A desszertet a habcsókkal díszítve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »