Rákóczi totus pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 15*20 cm-es formához:
Tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 3 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg totu (krémes állagú)
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg búzadara
- fél citrom leve és héja
- 1 mokkáskanál vanília őrlemény
- 6 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve
Habhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2-3 evőkanál eritrit
- baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
Ezután kinyújtjuk a tésztát kb ujjnyi vastagra és a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük.
180°C-on 15 percig elősütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a totus krémet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A totuhoz keverjük az édesítőt, a vaníliát, a búzadarát, a citrom levét és héját és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
Lekenjük az elősütött tésztát vékonyan baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.
Közben elkészítjük habot a tetejére. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük. Ha nincs habzsákunk, akkor egy nylon zacskóba töltjük és kivágjuk az egyik sarkát.
Ha letelt a sütési idő, kivesszük a formát, majd a totus töltelék tetejére csíkokat nyomunk a habból. A csíkok közé baracklekvárt töltünk és visszatesszük a sütőbe 8-10 percre. Akkor jó, amikor kezd színt kapni a fehérjehab.
Kockákra szeleteljük, ha kihűlt.
Tipp:
Kb. 15×20 cm-es formához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »