Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi totus pite recept

Rákóczi totus pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 15*20 cm-es formához:
    Tésztához:

    • 12 dkg finomliszt
    • 7 dkg margarin
    • 3 dkg eritrit
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg totu (krémes állagú)
    • 1 csipet só
    • 1 mokkáskanál sütőpor

    Töltelékhez:

    • 50 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg búzadara
    • fél citrom leve és héja
    • 1 mokkáskanál vanília őrlemény
    • 6 dkg eritrit
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve

    Habhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2-3 evőkanál eritrit
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.

    Ezután kinyújtjuk a tésztát kb ujjnyi vastagra és a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük.

    180°C-on 15 percig elősütjük.

    Amíg sül a tészta elkészítjük a totus krémet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A totuhoz keverjük az édesítőt, a vaníliát, a búzadarát, a citrom levét és héját és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

    Lekenjük az elősütött tésztát vékonyan baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.

    Közben elkészítjük habot a tetejére. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük. Ha nincs habzsákunk, akkor egy nylon zacskóba töltjük és kivágjuk az egyik sarkát.

    Ha letelt a sütési idő, kivesszük a formát, majd a totus töltelék tetejére csíkokat nyomunk a habból. A csíkok közé baracklekvárt töltünk és visszatesszük a sütőbe 8-10 percre. Akkor jó, amikor kezd színt kapni a fehérjehab.

    Kockákra szeleteljük, ha kihűlt.

    Tipp:

    Kb. 15×20 cm-es formához.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá