Rákóczi totus pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 15*20 cm-es formához:
Tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 3 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dkg totu (krémes állagú)
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dkg búzadara
- fél citrom leve és héja
- 1 mokkáskanál vanília őrlemény
- 6 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve
Habhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 2-3 evőkanál eritrit
- baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
Ezután kinyújtjuk a tésztát kb ujjnyi vastagra és a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük.
180°C-on 15 percig elősütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a totus krémet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A totuhoz keverjük az édesítőt, a vaníliát, a búzadarát, a citrom levét és héját és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
Lekenjük az elősütött tésztát vékonyan baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.
Közben elkészítjük habot a tetejére. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük. Ha nincs habzsákunk, akkor egy nylon zacskóba töltjük és kivágjuk az egyik sarkát.
Ha letelt a sütési idő, kivesszük a formát, majd a totus töltelék tetejére csíkokat nyomunk a habból. A csíkok közé baracklekvárt töltünk és visszatesszük a sütőbe 8-10 percre. Akkor jó, amikor kezd színt kapni a fehérjehab.
Kockákra szeleteljük, ha kihűlt.
Tipp:
Kb. 15×20 cm-es formához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










