Rákóczi totus pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 15*20 cm-es formához:
Tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 3 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dkg totu (krémes állagú)
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg búzadara
- fél citrom leve és héja
- 1 mokkáskanál vanília őrlemény
- 6 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve
Habhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2-3 evőkanál eritrit
- baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
Ezután kinyújtjuk a tésztát kb ujjnyi vastagra és a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük.
180°C-on 15 percig elősütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a totus krémet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A totuhoz keverjük az édesítőt, a vaníliát, a búzadarát, a citrom levét és héját és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
Lekenjük az elősütött tésztát vékonyan baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.
Közben elkészítjük habot a tetejére. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük. Ha nincs habzsákunk, akkor egy nylon zacskóba töltjük és kivágjuk az egyik sarkát.
Ha letelt a sütési idő, kivesszük a formát, majd a totus töltelék tetejére csíkokat nyomunk a habból. A csíkok közé baracklekvárt töltünk és visszatesszük a sütőbe 8-10 percre. Akkor jó, amikor kezd színt kapni a fehérjehab.
Kockákra szeleteljük, ha kihűlt.
Tipp:
Kb. 15×20 cm-es formához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »