Rákóczi totus pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 15*20 cm-es formához:
Tésztához:
- 12 dkg finomliszt
- 7 dkg margarin
- 3 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dkg totu (krémes állagú)
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dkg búzadara
- fél citrom leve és héja
- 1 mokkáskanál vanília őrlemény
- 6 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habbá verve
Habhoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 2-3 evőkanál eritrit
- baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük, a hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
Ezután kinyújtjuk a tésztát kb ujjnyi vastagra és a sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük.
180°C-on 15 percig elősütjük.
Amíg sül a tészta elkészítjük a totus krémet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A totuhoz keverjük az édesítőt, a vaníliát, a búzadarát, a citrom levét és héját és a tojássárgáját, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
Lekenjük az elősütött tésztát vékonyan baracklekvárral, majd egyenletesen rásimítjuk a tölteléket és visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.
Közben elkészítjük habot a tetejére. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük. Habzsákba tesszük. Ha nincs habzsákunk, akkor egy nylon zacskóba töltjük és kivágjuk az egyik sarkát.
Ha letelt a sütési idő, kivesszük a formát, majd a totus töltelék tetejére csíkokat nyomunk a habból. A csíkok közé baracklekvárt töltünk és visszatesszük a sütőbe 8-10 percre. Akkor jó, amikor kezd színt kapni a fehérjehab.
Kockákra szeleteljük, ha kihűlt.
Tipp:
Kb. 15×20 cm-es formához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










