Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello szelet recept

Raffaello szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 18 dkg porcukor
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 10 dkg finomliszt
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

    Tetejére:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket.

    A masszát kivajazott, lisztezett 20*30 cm-es tepsibe öntjük és 170 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni.

    A krémhez a tojássárgáját kevés tejjel, a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

    A még langyos krémet a tészta tetejére öntjük, elsimítjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.

    Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen, majd szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek