Raffaello szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 18 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg kókuszreszelék

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Tetejére:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásfehérjét a porcukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket.

A masszát kivajazott, lisztezett 20*30 cm-es tepsibe öntjük és 170 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni.

A krémhez a tojássárgáját kevés tejjel, a cukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a maradék tejet, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

A még langyos krémet a tészta tetejére öntjük, elsimítjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen, majd szeletelve kínáljuk.