Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rafaello szelet recept

Rafaello szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A fehér tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • fél csomag sütőpor
    • fél citrom leve

    A barna tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg darált dió
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
    • fél csomag sütőpor
    • 2 evőkanál rétesliszt

    A krémhez:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor(főzős)
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor

    Díszítéshez:

    • kókuszreszelék és/vagy csokoládé reszelék

    Elkészítése:

    Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége fele beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel, a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét is hozzákeverjük. Egy nagyobb tepsit( én egy 40*28 cm-es tepsibe sütöttem, ennél nagyobb ne legyen) sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben (légkeveréses esetén 165 fokos) kb 15-20 perc alatt megsütjük.

    Míg a fehér tészta sül, összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége fele jöhet bele a cukor. A darált diót a kakaóval a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az előző kókuszos tésztát. Mind a két tésztát hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tojás sárgáját a két fajta cukorral robotgéppel 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport adjuk hozzá, majd jöhet a tej, majd folytonos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, majd ezután a margarint apránként hozzádolgozzuk robotgéppel.

    Jöhet az összeállítás. Alulra kerül a kókuszos tészta. Erre jön a krém nagyobbik része. Erre jön a barna tészta, majd a maradék krém. A tetejét kókuszreszelékkel és/vagy csokireszelékkel díszítjük. Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.

    Jó étvágyat :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá