Rafaello szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rafaello szelet

Hozzávalók:
A fehér tésztához:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél citrom leve

A barna tésztához:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál rétesliszt

A krémhez:

  • 10 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor(főzős)
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék és/vagy csokoládé reszelék

Elkészítése:

Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége fele beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel, a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét is hozzákeverjük. Egy nagyobb tepsit( én egy 40*28 cm-es tepsibe sütöttem, ennél nagyobb ne legyen) sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben (légkeveréses esetén 165 fokos) kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Míg a fehér tészta sül, összeállítjuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége fele jöhet bele a cukor. A darált diót a kakaóval a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a habba forgatjuk. Ugyanúgy sütjük, mint az előző kókuszos tésztát. Mind a két tésztát hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojás sárgáját a két fajta cukorral robotgéppel 3-4 perc alatt jól kikeverjük. Először a pudingport adjuk hozzá, majd jöhet a tej, majd folytonos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, majd ezután a margarint apránként hozzádolgozzuk robotgéppel.

Jöhet az összeállítás. Alulra kerül a kókuszos tészta. Erre jön a krém nagyobbik része. Erre jön a barna tészta, majd a maradék krém. A tetejét kókuszreszelékkel és/vagy csokireszelékkel díszítjük. Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vágjuk.

Jó étvágyat :)