Püspökök kedvence recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 csapott ek finomliszt
- 6 ek cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 kk szódabikarbóna
- 5 ml rum aroma
- 1,5 ek napraforgó olaj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 dl szőlőlé (fekete)
Tetejére:
- 1 tasak gyümölcskocsonya por (erdei gyümölcs)
- 3 dl szőlőlé (fekete)
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, egyenként beleforgatjuk a sárgáját, majd apránként a többi alapanyagot.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém készítése:
A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a szőlőlével, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
Tetejére:
A kocsonyaport a szőlőlével a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Mielőtt teljesen megdermedne, a krémre egyenletesen rákenjük.
A püspökök kedvence kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

