Püspökök kedvence

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 6 ek cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 5 ml rum aroma
  • 1,5 ek napraforgó olaj

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl szőlőlé (fekete)

Tetejére:

  • 1 tasak gyümölcskocsonya por (erdei gyümölcs)
  • 3 dl szőlőlé (fekete)

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, egyenként beleforgatjuk a sárgáját, majd apránként a többi alapanyagot.
A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém készítése:

A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a szőlőlével, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

Tetejére:

A kocsonyaport a szőlőlével a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Mielőtt teljesen megdermedne, a krémre egyenletesen rákenjük.