Püspökfalatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 13 darabhoz:
- 150 g sima piskóta (nem babapiskóta!)
- 150 g vegyes aszalt gyümölcs és pirított olajos mag (akkor jó, ha szép színes és sós földimogyoró is legyen benne mindenképpen, mert ennyi édes mellé elkél)
- 250 ml tej
- 20 g vaníliás pudingpor
Bevonat:
- 100 g étcsokoládé
- 30 g vaj
- (szükség esetén pár csepp tej)
Dekor:
- bármilyen aszalt gyümölcs vagy olajos mag (nálam kandírozott papaya)
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket és magokat apróra vágjuk.
Megfőzzük a pudingot a tejben cukor nélkül! A pudingport kevés tejjel elkeverjük, majd egy lábasban, a maradék folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett közepes lángon besűrítjük. Hagyjuk, míg langyosra hűl.
Egy keverőtálba elmorzsoljuk vagy arpó kockára vágva belerakjuk a piskótát. Hozzáöntjük a gyümölcs-mag mixet. Apránként hozzákanalazzuk a pudingot (Nekem kb 2 evőkanálnyira nem volt szükségem, így figyeljünk, nehogy túl híg legyen a massza!!!).
Az egészet jól összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd megmártjuk benne a golyókat és ízlés szerint dekoráljuk.
Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki megdermed és ropogós lesz.