Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos paplan szelet recept

Puncsos paplan szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 120 ml napraforgó olaj
    • 150 ml víz
    • 40 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 5 csepp rumaroma

    Túrós krém:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Puncs puding:

    • 1 tasak puncs ízű pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 4 dl tej

    Elkészítése:

    A pudingport összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Néha megkavarva kihűtjük.

    A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, majd jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot is és egy habverővel jól összekeverjük.

    A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, ezzel is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporos lisztet, a kakaót és csomómentesre keverjük. A végén hozzácseppentjük a rumaromát.

    Kb 36*25 cm-es vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.

    Egy habzsák vagy zacskó segítségével a kakaós tésztát becsíkozzuk a puncspudingos-túrós masszával.

    190 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá