Puncsos paplan szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 120 ml napraforgó olaj
  • 150 ml víz
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 csepp rumaroma

Túrós krém:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 tojássárgája
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Puncs puding:

  • 1 tasak puncs ízű pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 4 dl tej

Elkészítése:

A pudingport összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Néha megkavarva kihűtjük.

A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, majd jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot is és egy habverővel jól összekeverjük.

A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, ezzel is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporos lisztet, a kakaót és csomómentesre keverjük. A végén hozzácseppentjük a rumaromát.

Kb 36*25 cm-es vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát.

Egy habzsák vagy zacskó segítségével a kakaós tésztát becsíkozzuk a puncspudingos-túrós masszával.

190 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

Jó étvágyat!