Puncs szelet recept
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 kisebb egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tejföl
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek citromlé
Töltelék:
- 2 ek porcukor
- 2 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- 5 ek híg, házi baracklekvár
- 5 dkg darált keksz
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek forró víz
- meggybefőtt leve vagy málnaszörp
Elkészítése:
A margarint a lisztben elmorzsoltam és a többi hozzávalóval összegyúrtam a tésztát, majd 3 részre osztottam
A tésztákat egyenként kinyújtottam kb 25*30 cm-es lapokká, 180 fokon 10-15 perc világosra sütöttem.
A levcsúnyább lapot összetörtem és összekevertem a töltelék hozzávalóival.
A tölteléket a két lap közé kentem és jól összenyomkodtam óvatosan az egészet.
Elkészítettem a süteményre a mázat: a porcukrot kikevertem a forró vízzel és a befőtt levével vagy szörppel és rákentem a süteményre egyenletesen.
Másnap szeleteljük a süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









