Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs szelet recept

Puncs szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 kisebb egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek tejföl
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 ek citromlé

    Töltelék:

    • 2 ek porcukor
    • 2 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg margarin
    • 2 ek kakaópor
    • 5 ek híg, házi baracklekvár
    • 5 dkg darált keksz

    Máz:

    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek forró víz
    • meggybefőtt leve vagy málnaszörp

    Elkészítése:

    A margarint a lisztben elmorzsoltam és a többi hozzávalóval összegyúrtam a tésztát, majd 3 részre osztottam

    A tésztákat egyenként kinyújtottam kb 25*30 cm-es lapokká, 180 fokon 10-15 perc világosra sütöttem.

    A levcsúnyább lapot összetörtem és összekevertem a töltelék hozzávalóival.

    A tölteléket a két lap közé kentem és jól összenyomkodtam óvatosan az egészet.

    Elkészítettem a süteményre a mázat: a porcukrot kikevertem a forró vízzel és a befőtt levével vagy szörppel és rákentem a süteményre egyenletesen.

    Másnap szeleteljük a süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá