Puncs szelet recept
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 kisebb egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek tejföl
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek citromlé
Töltelék:
- 2 ek porcukor
- 2 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- 5 ek híg, házi baracklekvár
- 5 dkg darált keksz
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek forró víz
- meggybefőtt leve vagy málnaszörp
Elkészítése:
A margarint a lisztben elmorzsoltam és a többi hozzávalóval összegyúrtam a tésztát, majd 3 részre osztottam
A tésztákat egyenként kinyújtottam kb 25*30 cm-es lapokká, 180 fokon 10-15 perc világosra sütöttem.
A levcsúnyább lapot összetörtem és összekevertem a töltelék hozzávalóival.
A tölteléket a két lap közé kentem és jól összenyomkodtam óvatosan az egészet.
Elkészítettem a süteményre a mázat: a porcukrot kikevertem a forró vízzel és a befőtt levével vagy szörppel és rákentem a süteményre egyenletesen.
Másnap szeleteljük a süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









