Puncs szelet recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 kisebb egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek tejföl
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek citromlé
Töltelék:
- 2 ek porcukor
- 2 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- 5 ek híg, házi baracklekvár
- 5 dkg darált keksz
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek forró víz
- meggybefőtt leve vagy málnaszörp
Elkészítése:
A margarint a lisztben elmorzsoltam és a többi hozzávalóval összegyúrtam a tésztát, majd 3 részre osztottam
A tésztákat egyenként kinyújtottam kb 25*30 cm-es lapokká, 180 fokon 10-15 perc világosra sütöttem.
A levcsúnyább lapot összetörtem és összekevertem a töltelék hozzávalóival.
A tölteléket a két lap közé kentem és jól összenyomkodtam óvatosan az egészet.
Elkészítettem a süteményre a mázat: a porcukrot kikevertem a forró vízzel és a befőtt levével vagy szörppel és rákentem a süteményre egyenletesen.
Másnap szeleteljük a süteményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »