Puncs szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kisebb egész tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 ek citromlé

Töltelék:

  • 2 ek porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek kakaópor
  • 5 ek híg, házi baracklekvár
  • 5 dkg darált keksz

Máz:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek forró víz
  • meggybefőtt leve vagy málnaszörp

Elkészítése:

A margarint a lisztben elmorzsoltam és a többi hozzávalóval összegyúrtam a tésztát, majd 3 részre osztottam

A tésztákat egyenként kinyújtottam kb 25*30 cm-es lapokká, 180 fokon 10-15 perc világosra sütöttem.

A levcsúnyább lapot összetörtem és összekevertem a töltelék hozzávalóival.

A tölteléket a két lap közé kentem és jól összenyomkodtam óvatosan az egészet.

Elkészítettem a süteményre a mázat: a porcukrot kikevertem a forró vízzel és a befőtt levével vagy szörppel és rákentem a süteményre egyenletesen.

Másnap szeleteljük a süteményt.