Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs szelet recept

Puncs szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • 1 citrom reszelt héja

    Töltelék:

    • 2 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál kakaó
    • 3 evőkanál baracklekvár
    • 2 evőkanál erős feketekávé
    • 1/2 dl rum (vagy rumaroma)
    • 2-3 evőkanál porcukor
    • 5 dkg vaj

    Máz:

    • 18 dkg vaj
    • 18 dkg porcukor
    • 2 ek tej
    • 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk: két egyforma nagyásúra és egy nagyobbra. Egy 23*37 cm-es
    tepsi hátán két vékonyabb és egy vastagabb lapot sütünk 180 fokon.

    A vastag lapot összemorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, majd
    ízlés szerinti porcukrot és s a puha vajat is.

    Jól összekeverjük, majd a két linzerlap közé töltjük. Egy sütőpapírral betakarjuk, nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át lenyomatjuk.

    A máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk és géppel addig keverjük, míg jól besűrűsödik.

    Gyorsan a tészta tetejére csorgatjuk, a tálcát megrázzuk, hogy szép egyenletesen terüljön a máz. Nem simogatjuk, mert maszatos lesz!

    Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető, miután a máz rászáradt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá