Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk: két egyforma nagyásúra és egy nagyobbra. Egy 23*37 cm-es
tepsi hátán két vékonyabb és egy vastagabb lapot sütünk 180 fokon.
A vastag lapot összemorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, majd
ízlés szerinti porcukrot és s a puha vajat is.
Jól összekeverjük, majd a két linzerlap közé töltjük. Egy sütőpapírral betakarjuk, nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át lenyomatjuk.
A máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk és géppel addig keverjük, míg jól besűrűsödik.
Gyorsan a tészta tetejére csorgatjuk, a tálcát megrázzuk, hogy szép egyenletesen terüljön a máz. Nem simogatjuk, mert maszatos lesz!
Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető, miután a máz rászáradt.