Puncs szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Puncs szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál erős feketekávé
  • 1/2 dl rum (vagy rumaroma)
  • 2-3 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj

Máz:

  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek tej
  • 1 cs főzés nélküli puncs pudingpor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk: két egyforma nagyásúra és egy nagyobbra. Egy 23*37 cm-es
tepsi hátán két vékonyabb és egy vastagabb lapot sütünk 180 fokon.

A vastag lapot összemorzsoljuk, a tejjel leforrázzuk és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kakaót, lekvárt, kávét, rumot, majd
ízlés szerinti porcukrot és s a puha vajat is.

Jól összekeverjük, majd a két linzerlap közé töltjük. Egy sütőpapírral betakarjuk, nehezéket teszünk rá és egy éjszakán át lenyomatjuk.

A máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk és géppel addig keverjük, míg jól besűrűsödik.

Gyorsan a tészta tetejére csorgatjuk, a tálcát megrázzuk, hogy szép egyenletesen terüljön a máz. Nem simogatjuk, mert maszatos lesz!

Forró vízbe mártott késsel szépen szeletelhető, miután a máz rászáradt.