Puncs szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék:
- 2 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kávé
- fél dl rum
- 3 evőkanál porcukor
- 5 dkg vaj
Máz:
- 30 dkg porcukor
- 1 evőkanál rum
- 1/2 dl meggylé
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két vékonyabb és egy vastagabb (25*35 cm-es) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokon kisütjük.
Vigyázzunk, mert könnyen megég. 10-12 perc alatt megsül. Mielőtt betesszük sülni szurkáljuk meg villával a tésztát, hogy ne púposodjon fel. Ha kihűlt, akkor a vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálba. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét, a rumot és a cukrot, majd végül a puha vajat és jól összekeverjük.
Ezzel a töltelékkel megkenjük az egyik lapot, majd rátesszük a másikat. A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük.. Amikor kész, lehet szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

