Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó pohárdesszert recept

Zserbó pohárdesszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Diókrém:

    • 5 dl tej
    • 12 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl habtejszín
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 20 dkg darált dió
    • 1 citrom reszelt héja

    Továbbá:

    • sárgabarack lekvár
    • reszelt/darabolt csoki
    • fél dióbél

    Elkészítése:

    Alap:

    A lisztet elmorzsoljuk az apróra vágott vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a linzert.

    Folpackba csomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük.

    A lehűtött tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk egy közepes tepsiben sütőpapíron (nem kell, hogy szabályos legyen!), majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Amikor kihűlt, akkor apróra törjük vagy ledaráljuk (én daráltam). Ha nem szeretnénk linzert sütni, akkor helyettesítsük keksszel, csak kicsit puhább legyen.

    Diókrém:

    A krémhez a cukrot, pudingport elkeverjük csomómentesre a tejben, majd pudingot főzünk belőle. Folpackkal letakarjuk a tetejét és kihűtjük.

    A jó hideg tejszínt keményre felverjük, majd a pudingba forgatjuk óvatosan és belekeverjük a fahéjat, diót és a citromhéjat is.

    Összeállítás:

    A pohár aljába teszünk egy adag darált/tördelt linzert, erre jön egy adag diókrém, lekvár, még egy adag diókrém és a tetejére szórjunk reszelt vagy nagyon apróra vágott csokit és tegyünk egy fél diót.

    Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá