Zserbó pohárdesszert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Diókrém:
- 5 dl tej
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl habtejszín
- 1 tk őrölt fahéj
- 20 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
Továbbá:
- sárgabarack lekvár
- reszelt/darabolt csoki
- fél dióbél
Elkészítése:
Alap:
A lisztet elmorzsoljuk az apróra vágott vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a linzert.
Folpackba csomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk egy közepes tepsiben sütőpapíron (nem kell, hogy szabályos legyen!), majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amikor kihűlt, akkor apróra törjük vagy ledaráljuk (én daráltam). Ha nem szeretnénk linzert sütni, akkor helyettesítsük keksszel, csak kicsit puhább legyen.
Diókrém:
A krémhez a cukrot, pudingport elkeverjük csomómentesre a tejben, majd pudingot főzünk belőle. Folpackkal letakarjuk a tetejét és kihűtjük.
A jó hideg tejszínt keményre felverjük, majd a pudingba forgatjuk óvatosan és belekeverjük a fahéjat, diót és a citromhéjat is.
Összeállítás:
A pohár aljába teszünk egy adag darált/tördelt linzert, erre jön egy adag diókrém, lekvár, még egy adag diókrém és a tetejére szórjunk reszelt vagy nagyon apróra vágott csokit és tegyünk egy fél diót.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.