Hozzávalók:
Alap:
Diókrém:
Továbbá:
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk az apróra vágott vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgákat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a linzert.
Folpackba csomagolva kb 30 percre hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk egy közepes tepsiben sütőpapíron (nem kell, hogy szabályos legyen!), majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Amikor kihűlt, akkor apróra törjük vagy ledaráljuk (én daráltam). Ha nem szeretnénk linzert sütni, akkor helyettesítsük keksszel, csak kicsit puhább legyen.
A krémhez a cukrot, pudingport elkeverjük csomómentesre a tejben, majd pudingot főzünk belőle. Folpackkal letakarjuk a tetejét és kihűtjük.
A jó hideg tejszínt keményre felverjük, majd a pudingba forgatjuk óvatosan és belekeverjük a fahéjat, diót és a citromhéjat is.
A pohár aljába teszünk egy adag darált/tördelt linzert, erre jön egy adag diókrém, lekvár, még egy adag diókrém és a tetejére szórjunk reszelt vagy nagyon apróra vágott csokit és tegyünk egy fél diót.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.