Ribizlis hajdinapuding recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- ½ bögre hajdina
- ½ bögre darált mandula
- 1 bögre rizstej
- 2 bögre víz
- 1 nagy marék mazsola
- ¼ tk őrölt kardamom
- ½ tk őrölt fahéj
- csipet só
- fél citrom leve
- 1-2 ek eritrit
A tetejére:
- ribizli
- zselatin/agar-agar
Elkészítése:
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat majd beledobjuk a mazsolát.
Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a darált mandulát is, közben kézi habverővel kevergetjük.
Megsózzuk és belefacsarjuk a fél citrom levét.
Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük.
Alaposan lehűtve fogyasztjuk.
Tipp:
A lányomnak nem sikerült eddig megbarátkoznia a hajdinával, ez viszont határozottan ízlett neki is!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.