Ribizlis hajdinapuding recept
Hozzávalók:
- ½ bögre hajdina
- ½ bögre darált mandula
- 1 bögre rizstej
- 2 bögre víz
- 1 nagy marék mazsola
- ¼ tk őrölt kardamom
- ½ tk őrölt fahéj
- csipet só
- fél citrom leve
- 1-2 ek eritrit
A tetejére:
- ribizli
- zselatin/agar-agar
Elkészítése:
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat majd beledobjuk a mazsolát.
Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a darált mandulát is, közben kézi habverővel kevergetjük.
Megsózzuk és belefacsarjuk a fél citrom levét.
Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük.
Alaposan lehűtve fogyasztjuk.
Tipp:
A lányomnak nem sikerült eddig megbarátkoznia a hajdinával, ez viszont határozottan ízlett neki is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









