Ribizlis hajdinapuding recept

Hozzávalók:
- ½ bögre hajdina
- ½ bögre darált mandula
- 1 bögre rizstej
- 2 bögre víz
- 1 nagy marék mazsola
- ¼ tk őrölt kardamom
- ½ tk őrölt fahéj
- csipet só
- fél citrom leve
- 1-2 ek eritrit
A tetejére:
- ribizli
- zselatin/agar-agar
Elkészítése:
Egy fazékban felforraljuk a folyadékokat majd beledobjuk a mazsolát.
Fűszerezzük kardamommal, őrölt fahéjjal és fokozatosan beleszórjuk a hajdinát, majd a darált mandulát is, közben kézi habverővel kevergetjük.
Megsózzuk és belefacsarjuk a fél citrom levét.
Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pürésítjük). Poharakba töltjük, gyümölccsel díszítjük, és vízben feloldott zselatinnal átfényezzük.
Alaposan lehűtve fogyasztjuk.
Tipp:
A lányomnak nem sikerült eddig megbarátkoznia a hajdinával, ez viszont határozottan ízlett neki is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »